even - онтологија

а повеќе

Вид збор: Сврзник
(не само ... а и) Сврзнички спој на дистанција со кој се воспоставува основен сооднос на надоврзување, поточно на градација.

да повеќе

Вид збор: Сврзник
Со честичката „дури“ (дури и да).

макар повеќе

Вид збор: Сврзник
За иcкажување целосна решеност за извршување некое дејство, поретко самостојно со значење дури и да.